Pinksterweekend 2024

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 17/05/2024


We gaan het pinksterweekend weer even op pad in Nederland.
Als eerste vertrekken we en kijken of het onderweg zonnig wordt of bewolkt en kijken dan wat we doen. Bij Almere is het nog steeds vrij bewolkt en we besluiten om naar Elburg te rijden. Het is daar nu Vestingval en dat houdt in dat er allerlei kunst en cultuur is in het stadje. Ook op plekken waar je normaal niet zo naar binnen kunt lopen dus dat lijkt ons wel leuk. Het stadje zelf is natuurlijk ook de moeite waard.
Er is een grote parkeerplaats en tegenwoordig zijn daar ook speciale grote plaatsen om met een camper te parkeren. Overnachten is niet toegestaan zagen we op de website maar op sommige sites lees ik dat men er goed geslapen heeft in de camper.
De route was goed te volgen omdat we bij de eerste kunst een plattegrond mee kregen waar alle punten (26 totaal) duidelijk op stonden. We hebben genoten van alle dingen al was niet alle kunst ‘kunstig’ genoeg voor ons. Ook leuk dat we op plekken kwamen waar je normaal niet komt zoals ondergronds in de kazematten.

De smid
Kunstwerken op Vestingval
Leuk stadje Elburg
Kazematten Kazematten

Laat in de middag moesten we nog boodschappen doen en daarna hebben we een camperplek opgezocht langs het water. Niet ver van Elburg. We staan daar ’s avonds met 11 campers.
Camperplaats in de buurt van Elburg

De zaterdag besloten we om naar Luttelgeest te rijden en naar Pantropica te gaan. Dat was vroeger de Orchideeënhoeve. We waren er mooi op tijd en hebben de hele dag genoten van alle indrukken die je daar kan op doen. Mooie natuurlijke dingen, alsof je in de jungle loopt, veel planten en ook vele dieren waarvan de meeste gewoon rondlopen en vliegen in hetzelfde gebied waar je zelf loopt. Er is een route uitgezet door het hele gebouw maar er zijn ook vele kleine omwegen die weer een andere kijk op het geheel geven. Zelfs de toiletten zijn helemaal in stijl van de natuur gemaakt en als je daar binnen loopt vraag je je eerst af of je nu wel bij de toiletten bent.
Al met al een leuke dag en natuurlijk zijn er ook foto’s gemaakt die je hieronder vindt.

Pantropica entree
Vlinders in Pantropica
Veel bloemen in Pantropica
Dieren in Pantropica
In de jungle Pantropica

’s Avonds hebben we overnacht op het parkeerterrein van Pantropica. En dat is geen verkeerde plek want achterin is er alle ruimte om te staan. Wel even melden dat je blijft overnachten en dan krijg je een voucher voor achter het raam.
Camperplaats parkeerterrein Pantropica

De volgende dag willen we rustig aan doen en het lijkt er ’s morgens al op dat de zon zich vandaag wel zal laten zien. Eerst willen we de zandsculpturen bij het Kuinderbos bekijken maar daar aangekomen blijkt al snel dat de zandsculpturen of helemaal weg zijn (een zandhoop) of heel erg beschadigd zijn. We zijn met het rondje gestopt en zijn naar de dagcamping van het Kuinderbos gegaan en daar hebben we de hele dag in alle rust op een prachtige plek gestaan. De hele dag waren we de enige die daar stonden.
Dagcamping

De avond staan we opnieuw bij Pantropica want daar waren we natuurlijk nog in de buurt.

De volgende dag is het een klein beetje bewolkt en we besluiten om naar een beeldentuin te gaan kijken maar eerst moet er wat eten ingeslagen worden. Dus een supermarkt opgezocht op dan op weg naar de beeldentuin. Aangezien het echter ongeveer lunchtijd was hebben we in de buurt van de supermarkt even een parkeerplaats opgezocht op de kaart. Eentje aan het water leek ons wel wat en daar aangekomen was het een pracht plek. En de zon kwam ook weer lekker door de wolken dus we hebben daar gegeten en daarna nog een paar uur gezeten. In de zon en aan het water. Van de beeldentuin is niets meer gekomen en dat wordt een andere keer.
Aan het water staan

We reden naar Putten om te kijken of de camperplek waar we vaak stonden er nog was, maar zoals we al vermoeden is die definitief opgeheven. Dan maar naar een mooie plek in het bos gereden en daar buiten nog gegeten. Het was nog steeds lekker weer. Tegen 7 uur maar verder gekeken en omdat het toch al laat was maar even naar de camperplaats in Putten bij het gemeentehuis gereden. Er was nog plek dus daar slapen we vannacht. Een mooie plek als je niet hoeft buiten te zitten.
Camperplaats Putten bij gemeentehuis

De laatste dag, dinsdag, weer naar huis gereden en vanmiddag weer oppassen op ons kleinkind.

Meer campertips


Laat een reactie achter