Eerste campertrip in 2011

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 14/04/2011


De camper is weer uit de winterstalling gehaald. De accu minpool was losgehaald en na het vastzetten, startte de camper direct.
Dat viel in ieder geval erg mee.
Daarna weer inladen en vertrekken naar Otterlo.
Onderweg de kortste route genomen zonder snelwegen en daar zaten weer leuke stukjes tussen. Ook een viaduct waar we onderdoor moesten met een bord ervoor van max. 3 meter hoog. Dat was even schrikken en stoppen voor het viaduct. Op het dashboard had de vorige eigenaar als waarschuwing tenslotte de tekst “Let op 3 meter hoog” gezet. En hoeveel ruimte heb je dan? Anneke is uitgestapt en toen ben ik langzaam doorgereden en het bleek dat we toch nog zo’n 20 centimeter speling hadden. Maar we moeten er toch niet aan denken om gewoon door te rijden en dan opeens een flink gescheur boven je hoofd te horen. 🙂
Of de camper nu toch iets lager is of het viaduct toch iets hoger dat weten we nog niet.

We stonden op de camping Beek en Hei te Otterlo met de acsi campingcard.
We wilden in Otterlo eens kijken naar oude huisjes waar we twintig jaar geleden vakantie hielden. We hebben op de juiste plaatsen gelopen maar de huisjes niet meer gevonden. Er was veel veranderd en nieuw gebouwd.
Camping 't meulenbrugge
Na twee dagen doorgereden naar camping ’t Meulenbrugge te Vorden. Een mooie vrij nieuwe rustige camping. De vrijdag en zaterdag stonden we gratis omdat ze lid zijn van kamperen in de Achterhoek en dit weekend hadden ze een actie met gratis kamperen. Het was dan ook erg druk op de camping.
Lekker gefietst met Bobby in de fietskar en veel gewandeld in het bos.
Paardenbloemen
Thuis in Hillegom was het zaterdag 16 april bloemencorso en bleek het daar te regenen. Dan hadden wij het toch beter met een sluierbewolking en zo nu een dan doorbrekend zonnetje. Buiten zitten ging prima.
Bij een fietstocht door het bos zagen we opeens een heel geel veld. Wat zouden ze daar verbouwen? Toen we dichterbij waren werd het duidelijk. Toilet in het bosHet veld stond gewoon helemaal vol met paardenbloemen. Een apart gezicht om zo’n veld vol bloemen tegen te komen.
Ook het kasteel in Vorden zag er mooi uit.

Bij het wandelen in het bos vlak bij de camping zagen we kleine stenen huisjes die toiletten bleken te zijn. Wel heel oude en dus ook niet te schoon meer. Maar waarom staan er meerdere van deze huisjes midden in het bos? Vast niet voor de wandelaars, dus er zal vast vroeger iets geweest zijn in het bos waarvoor deze wc’s een nut hadden.
Ondertussen weten we dat zo’n 15 jaar geleden er daar een natuurcamping was, de Wientjesvoort, waar de mensen gewoon in het bos konden gaan staan met hun tent. Als enige luxe waren daar enkele toiletten in het bos, die na het be-eindigen van de camping daar zijn blijven staan.

Meer campertips


Laat een reactie achter