Camper Elfstedentocht – Hindeloopen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 04/08/2021


Het is 4 augustus en we rijden eerst naar Hindeloopen. Een mooi stadje. We lopen eerst richting de fontein die we in elke stad bekijken en waar ook een kleine rondwandeling begint. Er zijn veel kleine straaltjes water die de paradijsvogels in de boom uitspuwen. En op het houten gewei bij de fontein kun je even lekker zitten.

Fontein Hindeloopen

Op weg naar de fontein komen we ook al langs een klein winkeltje waar ook het schaatsmuseum zit. Er staat dat ze boven brocante spullen verkopen en dat je er gerust mag kijken. Dat deden we even maar dat is echt een aanrader om te doen. Het is gewoon een klein museum. Zeker even gaan bekijken als je er bent.

Beschilderingen in Hindeloopen stijl

klompen

Schaatsmuseum

Kweade Wiif van HylpenVerder hebben we er heerlijk rondgelopen en heel veel mooie dingen gezien. Onder andere bij nummer 44 het Kweade Wiif van Hylpen. Je ziet op het plakkaat in de muur eigenlijk geen kwaad wijf, maar een engeltje met een hond. Ook een bijzondere houten klokkentoren kom je tegen en op de gevel zie je een kunstwerk van vissers, dat verwijst naar de tijd dat hier de visafslag was.


Hindeloopen Overzicht

Hindeloopen Haven

Hindeloopen gebouwen

Hindeloopen uitzichten

Meer campertips


Laat een reactie achter