Weg met de camper

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 18/05/2012


16 mei gingen we eindelijk weer eens op weg met de camper.
Richting Overijssel en Gelderland. De eerste camping die ik uitgezocht had was een domme fout. Er mochten geen honden op de camping en die hadden we wel meegenomen. De fout ligt voor een deel aan het internet programma van de ACSI Campingcard. Als je aangeeft een hond mee te nemen krijg je toch campings te zien waar de hond niet welkom is.
Maar we moesten dus op zoek naar een volgende camping. Die vonden we in Neede, camping ’t Klumpke.
We hadden al snel een mooi plekje op een groot veld.
De eerste nachten moest de kachel nog aan want het was maar een paar graden boven nul. Daarna werd het steeds warmer en was de kachel ’s nachts ook niet meer nodig.
We hebben daar een paar dagen heerlijk gestaan en lekker gewandeld en geluierd.
Uit het gras kwamen met erge warmte weer veel kevers tevoorschijn. Het krioelde bij onze benen maar verder hadden we er geen last van. Ze houden blijkbaar alleen van gras.
Bobby vond op een van de wandelingen zelfs een nest. Waarom hij daar wilde kijken weten we niet want er was geen vogel in de buurt te zien en toch keek hij erg in het riet. Waar wij toen dus ook het nest met eieren zagen. We zijn benieuwd of er nog een vogel in de buurt was die we gewoon niet zagen.
Eieren in het riet

Op de terugweg hadden we nog een flink probleem. Het begon hard te regenen maar de ruitenwisserbladen bleven gewoon beneden staan. Ze deden helemaal niets meer en dan zie je op de snelweg al gauw niet veel meer. We hebben eerst even op de vluchtstrook gestaan om te kijken of we er iets aan konden doen. Zekeringen en dergelijke waren goed en aan de ruitenwisser zag ik verder ook niet veel. Gelukkig was het toen net droog en hebben we zelf de ramen geveegd en weer verder gegaan. Later nog een bui en bij een tankstation gestopt. Toen het weer droog was verder en zo toch thuisgekomen. De garage vertelde later dat de motor van de ruitenwisser stuk was en die is nu vervangen en alles werkt weer zoals het hoort.

De kevers

Eerder had ik het over de kevers in het gras en dat waren dus Phylloperta horticola ofwel rozekever.
Blijkbaar als het warm wordt in mei dan vliegen ze massaal uit. De kevers vliegen meestal vanaf 10.00 tot 14.00 uur. En ze vliegen alleen maar laag over het gras. In sommige gevallen kunnen er duizenden aangetroffen worden maar zoveel waren het er bij ons gelukkig niet.
kever in het gras

Meer campertips


Laat een reactie achter