Noord-Frankrijk in juni (2)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Frankrijk  
Datum: 21/06/2016


Het is 21 juni en we hebben weer een eind gereden vandaag en ook twee supermarkten opgezocht. Ook een tweede omdat de eerste geen goed brood had en weinig vers fruit en groente. Bij de tweede supermarkt ging het iets beter. We zijn uiteindelijk op de camperplek bij Aire de Camping-Car St. Julien du Sault gekomen en hebben een mooi eigen plekje. We snapten eerst niet waarom alle Fransen aan de ene kant gingen staan en wij aan de andere kant. Maar dat bleek om de tv ontvangst met de schotel te gaan. Die hebben wij niet dus we letten daar ook niet op. Wij stonden dus op een plek waar de bomen in de weg zouden staan. We zijn die middag naar het centrum gelopen en vonden het wel een aardig dorpje. Zag er leuk uit en de bakker had een lekker gebakje. Dus bij de koffie later was er wat lekkers.

Mooie uitzichtenIn de omgeving van de camperplaats

De camperplaats

De volgende ochtend zijn we verder gereden en weer eerst alles geleegd omdat het daar makkelijk kon en we ook geen speciale munten nodig hadden. Sommige Fransen staan daar denk langer want er werd mooi weer voorspeld en verschillende mensen waren er de was aan het doen. Wij zijn na de verschoning weer verder gereden.
We hebben een picknickplaats gevonden om tussen de middag de lunch te nuttigen maar omdat het lekker weer was en we er lekker rustig stonden zijn we er tot 8 uur gebleven.

Leuke plaats om te recreëren

Toen zijn we verder gereden en staan nu op de camperplek aan een meertje. Mooie plek bij het plaatsje St. Prive in Bourgogne. Je staat er direct aan een mooi meer en daar kun je makkelijk omheen lopen, is maar een klein stukje maar wel een leuke wandeling. Dit hebben we ’s avonds laat omdat de hond toch uit moest ook nog maar een keer gedaan.

Bij het meer de camperplaatsrond het meer lopen en uitzicht

De volgende ochtend hebben we eerst een rondje om het meer met de hond gemaakt en daarna lekker ontbijten. We besluiten naar een picknickplaats te rijden die we gezien hebben. Nou dat hadden we beter niet kunnen doen. Het zat allemaal niet mee. Eerst stuurt de navigatie ons een eenrichtingsweg op tegen het verkeer in. Dat ging dus niet door. Toen kwamen we een bord tegen dat de hoogte op maximum 2,7 meter geeft. We hebben maar een omleiding in de navigatie gezet. Wel lastig want we moeten, omdat hij over de Loire moet, aardig omrijden. Weer een zandweg die ons niet beviel. Hij viel wel onder verharde weg maar zag er voor ons niet al te best uit. Daarna kwam nog een weg waar het gras een meter hoog stond en toen waren we er bijna en konden we weer niet verder. We hebben dat punt opgegeven en kwamen via een andere weg toevallig op een aardig plekje uit. Dat bleek dus een betaalde camperplek te zijn. Voor 9 euro niet het mooiste wat we konden voorstellen terwijl we ook in Briare wilden staan voor 7 euro. De camperplaatsDus dan daar maar heen wat niet zo heel ver weg was. Althans als we de Loire nier opnieuw over zouden moeten. En dat moest dus wel.
Uiteindelijk op de camperplek aangekomen en heerlijk gestaan die middag met erg veel zon. Gelukkig was er ook schaduw. ’s Avonds een wandeling gemaakt en er was daar een dumpplek in een bos van een tegelfabriek. Er worden daar mislukte steentjes weggegooid en als je daar iets vindt wat je leuk vindt kun je het meenemen. Dat leek ons wel leuk om er even te zoeken naar leuke steentjes. We hebben de plek wel gevonden en er ligt heel erg veel en ook wel mooie steentjes zitten er tussen, maar de muggen waren net met z’n allen op pad om wat lekkers te zoeken en wij kwamen precies op tijd. Het was echt niet leuk als er hele groepjes neerstrijken op je armen en benen en dan lekker gaan prikken. We hebben dus eigenlijk zonder veel steentjes het bos snel verlaten en hebben nu aardig wat jeukende plekken.
Dan maar lekker bij de camper zitten dachten we. Maar ook daar waren ondertussen de muggen en er bleef niet veel anders over om maar binnen een film te kijken. Ook leuk, maar even nog buiten zitten had eigenlijk de voorkeur.

Mooi bruggetjeEn nog een brug

Meer campertips


Laat een reactie achter