Sprookjesroute Baunatal Kassel Kaufingen

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 13/06/2013


Vandaag, in verband met veranderde plannen gisteren, een deel van de route van achter naar voren gereden. Althans van de route die wij in gedachten hadden. De echte sprookjesroute heeft geen echte vaste routebeschrijving. Hij loopt alleen van onder (Hanau) naar boven (Bremerhaven) in Duitsland.
Wij begonnen de reis door weer verder te gaan naar Breitenbach waar we een kunstwerk met een sprookje wilden bekijken. We konden het alleen niet vinden. Wel borden in de richting maar die hielden op en het sprookje hebben we niet gevonden. In Baunatal hebben we twee beelden bekeken van een sprookje van Grimm. De eerste was het meisje met de 7 raven en het tweede beeld was de vertelster Dorothea Viehmann (geboren als Katharina Dorothea Pierson) die aan de gebroeders Grimm de verhalen aan het vertellen was, wat de gebroeders dan opschreven in hun boeken waar de verhalen later tot leven kwamen.

De zeven raven

Verhalen vertellen aan de gebroeders Grimm

Daarna nogmaals langs Kassel en foto’s gemaakt van een muurschildering van diverse Grimm sprookjes. En we zijn langs het Grimm museum gereden maar omdat het lastig is met een hond hebben we het museum niet aangedaan.

RoodkapjeKikkerkoning

We waren ook nog even wat boodschappen gaan doen en toen zag ik “Schneeuwittchen und die sieben Zwerge” op een andere manier dan we naar op zoek waren. Maar wel leuk om even te laten zien.

Sneeuwwitje maar dan anders

Daarna naar Kaufingen waar we de Ganzenhoedster met de ganzen op de foto hebben genomen. Alhoewel het meer een jongen was dan een ganzenhoedster. Dan zou het ook de De gouden gans kunnen zijn, maar dan verwacht je een iets ander beeld en niet zoveel ganzen. Even goed een leuk plaatje.

Ganzen en een jongen?

Er stond ook een wandeling gepland maar doordat het al laat was en we eigenlijk voor ons gevoel al genoeg gewandeld hadden de afgelopen tijd hebben we dat maar overgeslagen. We zijn doorgereden naar Hessisch Lichtenau en staan daar op de camperplaats bij het sportcentrum.
Het uitzicht is wel aardig maar verder is dit wel een kale plek en niet veel te beleven verder. Maar eten kunnen we er wel en slapen ook, dus wat wil je nog meer voor een overnachting.
Morgen rijden we weer verder en dan eens kijken of er andere leuke dingen te vinden zijn op de sprookjesroute. We hebben vandaag ook eens een foto kunnen maken van een bord die de Deutsche Märchenstraße aangeeft. Wat je met die borden moet weten we ook niet want we zien ze wel eens maar ze geven geen richting aan. We weten wel dat we dan goed zitten.

Borden dat je op de goede weg bent

Meer campertips


Laat een reactie achter