Sprookjesroute Hessisch Lichtenau Hanstein

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 14/06/2013


Het vrouw Holle beeld in Hessisch Lichtenau is het eerste wat we vandaag aan doen. Het is ook een onderdeel van de Vrouw Holle tour door het stadje. Heel leuk om te doen, goed aangegeven en niet te lang.

Vrouw Holle

Het stadjeStadsmuur

De start is vlakbij het park waar ook een grote parkeerplaats is waar je heel makkelijk de camper kwijt kunt. Vrouw Holle verwelkomt je meteen als je het park inkomt. Daarna zie je ook andere dingen zoals de stadsmuur en torens, het museum van Vrouw Holle en leuke straatjes.

Het gradeerwerkDaarna zijn we naar Bad Sooden-Allendorf gegaan en hebben even gekeken bij het zoutmuseum en er staat een groot gradeerwerk, een bouwwerk waarlangs water stroomt uit een zoutwaterbron. Rondom het bouwwerk zijn bankjes geplaatst zodat je als bezoekers de zoute lucht kunt inademen die heilzaam schijnt te werken. Zag er best indrukwekkend uit.

Toen verder naar Hanstein om de bergruïne te bekijken die daar nog staat. Je moet hier entree betalen om de oude zooi te bekijken maar dat is het zeker wel waard.

De bergruine

Het ziet er erg mooi uit en je kan veel uithoeken bekijken, beklimmen en in afdalen. Als je de kelder in gaat, die donker en koud is, dan voel je wat misdadigers zouden voelen als ze daar opgesloten werden. De toren beklimmen (pas op je hoofd) is een lange trap te gaan, maar het uitzicht is dan weer geweldig. Wel een klus om door het smalle paadje te lopen vooral het laatste stuk. En op andere delen zie je door de rotsblokken waar de open haard gezeten moet hebben en welke zetels ze hadden om op te zitten. Klinkt wel gek: “open haard”, alsof de cv er toen ook al was.
Ook voor kinderen is dit zeker een spannende ruïne om te bezoeken. Welke sprookjes hier vandaan komen? Het beeld dat de gebroeders Grimm gehad hebben zullen ze vast als inspiratie voor veel sprookjes gebruikt hebben.

BinnenplaatsUitzicht uit de toren

Hierna zijn we doorgereden naar Witzenhausen waar we nu op een mooi camperplaats staan aan de rand van de stad. We staan op een mooie plek aan de rand met veel ruimte. En voor ons, even verder op het plein, staat een tent waar het Marchentheater een sprookje opvoert. Maar niet in de tijd dat wij er staan.

De vrachtauto

Meer campertips


Laat een reactie achter