Sprookjesroute Witzenhausen Gottingen Hann. Münden

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 15/06/2013


’s Morgens eerst even door Witzenhausen gelopen. Een mooi dorpje met bakkertjes die lekkere broodjes maken. Daarna zijn we doorgereden naar Gottingen. Een grote stad waar het beeld van Ganseliesel staat. Dit is werelds meest gekuste meisje omdat alle nieuwe doctoren uit deze stad dit beeld moeten kussen. En de gebroeders Grimm hebben hier als hoogleraar gewerkt. Na de foto’s van het beeld hebben we nog een tijdje in de stad doorgebracht.

Ganseliesel

Een tip voor het parkeren van de camper. Doe het net buiten het centrum. Je moet wel betalen maar de parkeervakken zijn veel langer en je kunt de camper dan makkelijk kwijt.

Daarna zijn we naar Hann. Münden gegaan. Het carillon speelt daar op bepaalde tijden een liedje en dan zie je figuren bewegen op de klokgevel van het stadhuis. We waren er even voor vijf uur en dat was precies op tijd om het te kunnen aanschouwen. Leuk om te zien maar ook niet spectaculair.

De linkerkantDe rechterkant

De camperplek waar we wilden staan in dit zelfde stadje aan de Werraweg was erg kaal en er waren totaal geen voorzieningen. We hebben toen een andere camperplaats opgezocht waar wel voorzieningen waren. Alleen stond iedereen hier wel schots en scheef door elkaar en was alles lekker vol. Wij schoven nog net aan langs de kant waar een plekje overwas. Het was voor een nacht dus dat we niet konden buiten zitten was dit keer niet zo erg. ’s Avonds nog een tijdje in de buurt gewandeld en de kleine watervallen bekeken in het sterk stromende water.

Het marktplein met vakwerkhuizen

DorpjeLangs het water

Meer campertips


Laat een reactie achter